Meny

Nye nettsider er under produksjon

Public i resirkulert plast med setepute i lakseskinn og skum av tare!

2.februar — 2023

Nordic Comfort Products NCP og Norskin har inngått et samarbeid der Norskin AS, Fauske, leverer fiskeskinn til bruk i en designerstol laget utelukkende av materialer fra havet.

Lanseringen av Public-stolen til NCP i resirkulert lokal plast, med pute i lakseskinn fra
Norskin og Re, med skum basert på tare fra Agoprene, er et strålende eksempel på et norsk samarbeid som har resultert i et ekstremt miljøprodukt med potensiale for high-end markeder ute i verden. Sluttproduktet er med å styrke NCPs fokus på bærekraftige og miljøvennlige produkter og vi i NCP har stor tro på produktet og det å utvikle samarbeidet videre, forteller Svein-Erik Hjerpbakk, CEO ved Nordic Comfort Products AS.

Timingen er bra. Aldri har tiden vært bedre for å gjøre noe så transformativt som dette
innenfor bærekraft og sirkulærøkonomi. Her gjenbrukes og utnyttes både plast og biobaserte ressurser fra havet på en måte som skaper høy verdi. Samtidig forlenger vi
livssyklusen på ressursene som løser noen av utfordringene vi står ovenfor i det grønne
skiftet. Ja, endelig går Norskin Public i møbelbransjen, bokstavelig talt, sier en stolt
Michal Meyer Nilssen, CEO i Norskin.

Skummet i stolen er laget av tang og tare fra selskapet Agoprene AS,- en oppstartsbedrift startet av Celine Sandberg som spesialiserer seg i skumgummi laget av ressurser fra havet. Vi er stolte av at vårt tare-skum er med i prosjektet og vi håper det kan være med på å oppskalere dyrkingen av tang og tare i Norge.
Oppskalering av tare-industrien vil ha en positiv effekt på biologisk mangfold og
økosystemene i havet. Dette prosjektet er et eksempel på at det å finne miljøvennlige alternativer ikke er en utfordring, det er en mulighet, forteller Celine Sandberg, CEO & founder at Agoprene.

En prototype vises på Stockholm Furniture Fair, 7.-11.februar 2023.

 

Vårt siste nyhetsbrev: