Meny

Nye nettsider er under produksjon

Sosialt ansvar og bærekraft

NCP føler et stort ansvar for å fremme bærekraftig produksjon og sirkulær økonomi gjennom bruk av lokale ressurser og gjenbruk av lokalt avfall.

For NCP startet det hele gjennom en forskningsbasert studie i mai 2017. NCP brukte Sintef Raufoss Manufacturing som partner for å undersøke hvordan ulike typer plastavfall, fra oppdrettsbransjen, kan resirkuleres og brukes i vanlig produksjon. NCP har siden da investert i nytt produksjonsutstyr for sprøytestøping, hvor resirkulering av plast og sirkulær økonomi ble gitt stort fokus. Med gode samarbeidspartnere fortsetter vi å undersøke og lage produkter som bidrar til å redusere karbonavtrykket fra vår produksjon.

Fra avfall til en verdifull ressurs

Kun 9% av verdens samlede plastavfall blir resirkulert. Vi er derfor forpliktet til å bruke dette materialet og dets uendelige muligheter for å utvikle nye bærekraftige produkter. Sammen med Snøhetta (https://snohetta.com/) utviklet vi en stol, S-1500, laget av 100% resirkulert plast og et understell laget av resirkulert stål. Ved å eliminere behovet for å bruke nytt råmateriale i produksjonen, har stolen fått et karbonavtrykk som er en av de laveste i markedet.

En viktig ambisjon under dette prosjektet var å forandre publikums holdning til brukt plast, fra å betrakte det som avfall til å se det som en verdifull ressurs som skal utnyttes på nye måter når den har tjent sitt opprinnelige formål.

Retenk, gjenbruk og resirkulere

NCP har mer enn 70 års erfaring i markedet, men har forpliktet seg til å endre produksjonen til en grønnere og miljøbevisst profil, med fokus på livssyklusen til materialer og produkter. Avfall kan faktisk generere uendelige muligheter for å utvikle nye bærekraftige produkter, og vi ser det som vår oppgave og hensikt å gjøre det når vi designer og produserer møbler og produkter, nå og i fremtiden.