Meny

Nye nettsider er under produksjon

Stor leveranse til Canada

11. november — 2019

NCP’s miljøstol, S-1500, ble virkelig et hett samtaleemne da den ble lansert i Stockholm i februar i år. Interessen var skyhøy for den resirkulerte stolen, designet av Snøhetta, og i dag reiser hele 417 stoler hele veien til Canada.

Kjøperen i Canada er d|vision 21, en møbelimportør med base i Montreal. d|vision 21 var tilstede under møbelmessen i Stockholm, og elsket historien rundt S-1500.
– De tok kontakt med oss umiddelbart etter messen og ville innlede et samarbeid, forteller Stefan Olsen, på salg og support.
Olsen har hatt tett dialog med kunden etter at de tok kontakt.
– Det ble sendt ned en demostol i mars, som kunden var henrykt over. Deretter fikk vi en ordre på 36 stoler til et annet prosjekt i Canada, Quebec.
Den store bestillingen på 417 stk. S-1500-stoler kom i august i år, med levering i november.
– Foreløpig vet vi ikke så mye om sluttkunden, men det blir spennende å se hvor stolene havner og hvordan de blir brukt, sier Olsen.

Inne i produksjonshallen står karene som har jobbet med forsendelsen. For hvor lang tid tar det egentlig å lage 417 stoler?

Stein Erik Akselsen og automasjonslærling Jørgen Molid som jobber med plaststøping forteller at selve produksjonen av skallene går relativt fort.
– Det tar 2 minutter og 17 sekunder å støpe et skall til S-1500, forklarer dem.

S-1500 lages av resirkulert plast, granulatet som smeltes har tidligere vært tauverk og annet avfall fra fiskeindustrien. Det gjør produksjonen mer utfordrende enn å bruke jomfruelig plast.
– Det er klart lettere å smelte jomfruelig plast enn resirkulert. Det er mye programmering og testing som skal til for å få et perfekt resultat, sier Akselsen, og holder opp et mislykket forsøk.
– Dette er et eksempel på hva som kan skje dersom det ikke blir gjort rett. Plasten ser rett og slett ut som appelsinhud, ler han.

Når skallene er klare skal understellet monteres på, og produksjonsarbeider Tommy Haugli fikk æren av å montere hele bestillingen. Det brukte han to og en halv arbeidsdag på.
– Jeg monterte kun understell de dagene, ler Tommy.
Han legger til at oppgaven gikk helt smertefritt, og avviser tvert at det var kjedelig arbeid.
– Jeg er bare glad så lenge jeg har noe å gjøre, gliser han.


CEO i NCP Svein Erik Hjerpbakk forteller at bedriften satser stort på eksport og at flere og flere forsendelser nå går til utlandet. Leveransen til Canada er den største eksportforsendelsen NCP har hatt, hvis man ser bort fra leveringer til Sverige og Danmark.
– d|vision 21 var tidlig på banen etter Stockholmsmessen, og det er gøy at slike forespørsler blir til leveranser, forteller Hjerpbakk.
– Nå er det flere store forsendelser som går til utlandet før nyåret. Vi jobber med land som USA, Spania, Tsjekkia, Frankrike og Nederland.

Det er ikke bare store aktører som har vist interesse for miljøstolen, også de private markedet ønsker S-1500.
– Vi har allerede sendt flere privatleveranser til utlandet – Sveits, England og Frankrike, for å nevne noen, avslutter Hjerpbakk.

Vårt seneste nyhetsbrev fra september