Meny

Nye nettsider er under produksjon

En stol laget av resirkulert plast

15. april — 2019

Vi tror at det er nødvendig å bytte den nåværende samtalen på plast, fra å se den som et billig og engangsmateriale for å behandle det som det robuste og gjenbrukbare materialet som det egentlig er. Hvordan kan vi utløse mer bevissthet om problemet og utdanne yngre generasjoner gjennom et objekt av design?

Løsningen kom fra Nord-Norge. Dens innovative og bærekraftige oppdrettsnæringer som Kvarøy Fiskeoppdrett og Nova Sea er nøkkelsten bedrifter som gir rikdom til og opprettholder menneskelige bosetninger i lokalsamfunn. Etter å ha besøkt oppdrettsanlegg for fiskeoppdrett ble det klart at bransjens viktigste plastavfall, som fiskenett, tau og rør, er verdifulle ressurser som kan brukes til andre arenaer.


Når disse komponentene er slitt ut, kan de samles, bearbeides og deretter grindes inn i et granulat som kan injiseres i nye former, og genererer uendelige muligheter for å utvikle nye gjenstander med.

Previous slide
Next slide

Laget av resirkulert plast fra fiskeopdrettsindustrien

Fra dette kom ideen om å lage en stol laget av resirkulert oppdrettsavfall av plast. En stol som kommuniserer reisen til plastmaterialet, fra bruk i fiskeanlegg, til stoler, og deretter til andre produkter når stolen har fullført livssyklusen.

S-1500-stolen refererer til teksturer, farger og håndverk av opprinnelse i Nord-Norge. Stolen er laget av 100% resirkulert norsk plast og stolens underramme er oppnådd av resirkulert norsk stål.

Stolen er et redesign av Bendt Wings klassiske R-48 stol, også produsert av NCP. Målet er både å inspirere store næringer til å gjøre endringer i hvordan de produserer og gjenbruk verdifullt overskuddsmateriale og engasjere yngre generasjoner gjennom et produkt som de kan forholde seg til i hverdagen.